Zwartsluis is coronaproof!

Het watersportdorp Zwartsluis is geheel corona-proof. Alle winkels, bedrijven en horeca hebben de nodige (RIVM-)maatregelen getroffen en zijn volledig open. Zo kun je gerust het terras of de (watersport)winkel bezoeken die je op loopafstand van je boot kan vinden! Jouw veiligheid staat hierbij voorop!

icon Welkom watersporter

Wat maakt Zwartluis ideaal voor watersporters?

Zwartsluis wordt ook wel de poort naar het noorden genoemd. Dat stempel maakt het waterdorp waar. Bijna alles staat in het teken van de watersport. Talloze aanlegsteigers, kolksluizen en havens geven Zwartsluis een ultieme nautische sfeer. Die wordt nog eens benadrukt door de vele maritieme ondernemingen in het dorp, dat door vele toeristen tot leven gewekt wordt. Het maakt Zwartsluis bij uitstek een recreatieplaats voor watersporters.

Zwartsluis is daarnaast dé perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Varen in de Weerribben is bijvoorbeeld een absolute aanrader. Wij hebben een aantal opties op een rij gezet waar je terecht kunt voor bootverhuur. Wat te denken van varen met een fluisterboot, kanoën of een mooie rondvaart.

Gezellige dorpskern Zwartsluis

Een gezellige pittoreske dorpskern

Serviceparadijs watersporters Zwartsluis

Een serviceparadijs voor watersporters

Hoe bereik ik Zwartsluis?

De centrale ligging zorgt ervoor dat Zwartsluis over het water van alle kanten te bereiken is. Vanuit Meppel vaar je via het Meppelerdiep, vanuit Zwolle en Vollenhove kom je over het Zwarte Water en vanuit Giethoorn door de Arembergergracht. Ook vanuit het IJsselmeer is ons dorp met vele prettige ligplaatsen snel gevonden. Het centrum aan de Handelskade, Jachthaven Zwartewater en Jachtcentrum de Kranerweerd bieden faciliteiten voor de meest veeleisende watersporter.

Blauwe vlag-niveau Jachthavens Zwartsluis

Twee jachthavens van blauwe vlag-niveau

Ligplaatsen Zwartsluis

Ligplaatsen tot in het dorpscentrum

Waterwegen Zwartsluis

Poort vanuit en naar het noorden

Aanlegsteigers, kolksluizen en havens geven Zwartsluis een ultieme nautische sfeer

Wat is er in Zwartsluis te beleven?

Zwartsluis kent een ongekend groot en gevarieerd horecabestand. Het waterdorp zet zich met gezellige terrassen, restaurants, (eet)cafés, brasserieën en viswinkels echt op de menukaart. Boodschappen doen bij ambachtelijke slagers, bakkers, bloemisten of groentemannen in het in het pittoreske centrum. Shoppen in de fraaiste boetiekjes. Of een bezoekje aan het zwembad voor plezier in het water. Zelfs een avondje stappen in cafés en disco is mogelijk. Zwartsluis biedt vertier voor zowel jong als oud.

icon Wat is er binnenkort te doen?

vanaf 11 apr
Expositie 'Het DNA van Zwartsluis'

Expositie 'Het DNA van Zwartsluis'

Permanente expositie Sluuspoort
vanaf 6 mei
Expositie 'De wereld van de bij – heel BIJzonder'

Expositie 'De wereld van de bij – heel BIJzonder'

6 mei t/m 14 september 2024 Museum Schoonewelle
24 jul
Workshop Robot maken voor jeugd van 4 tot 8 jaar

Workshop Robot maken voor jeugd van 4 tot 8 jaar

Woensdag 24 juli 2024 Bibliotheek Zwartsluis
Bekijk alle activiteiten
24 uur in Zwartsluis

24 uur in Zwartsluis

Bekijk hoe!
48 uur in Zwartsluis

48 uur in Zwartsluis

Ontdek hoe!