Zwartsluis is dé plek om heerlijk uit eten te gaan. Lunch, lounge of diner, laagdrempelig of culinair hoogstaand: het is allemaal mogelijk in het watersportdorp. Omgeven door natuur en water wordt uit eten gaan een onvergetelijke belevenis. We zetten alle restaurants, eetcafés, snackbars en viszaken voor je op een rij!

1. Restaurants en snackbars

Zwartsluis heeft veel te bieden op restaurantgebied. Prachtig gelegen aan het Zwarte Water of in het gezellige centrum; uit eten kun je er op veel verschillende manieren.

Restaurant ’t Kraantje

Restaurant ’t Kraantje ligt naast Jachthaven de Kranerweerd. Het eetcafé aan Het Oude Diep laat je bourgondisch genieten van ‘klassieke gerechten met een moderne twist’. Lekker lunchen, uitgebreid dineren of buiten loungen met uitzicht over het water; mogelijkheden te over. Voor kinderen is er een vermakelijke speeltuin.

Hotel Zwartewater

Bij Hotel Zwartewater kun je uit eten bij maar liefst twee hoogwaardige restaurants. ‘De Combuijs’ is een live cooking-restaurant dat jou uitdaagt eens iets anders dan anders te proberen. Een eigen menu samenstellen is mogelijk, maar je kunt ook onbeperkt gebruik maken van koud- en warmbuffetten, hoofdgerechten en salades. Bij ‘Restaurant Bij Frank’ kun je heerlijk lunchen, loungen en dineren in een sfeervolle ambiance, met adembenemend uitzicht op rivier het Zwarte Water.

Brazzerie De Blizzard

Brazzerie De Blizzard is gevestigd naast de Kolksluis in het centrum. Een prima uitzicht dus. Dat geldt ook voor de lunch en diners die je er kan nuttigen. Aan de kleintjes is eveneens gedacht, met lekkere gerechten die een lach op hun mond toveren.

De Vollenhoofsche Poort (VP)

De VP vind je aan de Stationsweg. Ooit begonnen als snackbar kun je er tegenwoordig ook heerlijk lunchen en dineren in het naastgelegen restaurant. De VP bereidt ‘de lekkerste (huisgemaakte) snacks en heerlijke plategerechten’.

Horecacentrum De Albatros

De Albatros ligt midden in het centrum. De lunchkaart bestaat onder meer uit rijk belegde broodjes en heerlijke lunchsalades. Dineren wordt een feest door de smaakvolle bourgondische gerechten die er geserveerd worden. Het veelzijdige horecacentrum beschikt ook over een snackbar.

Bella Italia

Ben je fan van Italiaans eten? Dan is Bella Italia aan de Pottenbakkersstraat ‘the place to be’. Op de menukaart staan smaakvolle pizza’s en pasta’s, maar ook belegde broodjes, schotels en andere (Turkse en Argentijnse) gerechten.

Chinees Restaurant Welcome

Liefhebbers van de Aziatische keuken kunnen terecht bij Chinees Restaurant Welcome. De eetgelegenheid bereidt verschillende Oosterse specialiteiten. Het eten afhalen is ook mogelijk.

2. Viswinkels

Zwartsluis zonder viswinkels is als een vissersboot zonder netten. De twee kunnen niet zonder elkaar. Visliefhebbers komen hier dan ook ruim aan hun trekken.

Vishandel J. Plat

Vishandel J. Plat vind je aan de Schoolstraat 4. Op het menu staan onder meer versgebakken vis, zoute haring, zalm, sliptong, gerookte vis, kibbeling en lekkerbekken. Maar ook belegde broodjes, hapjes en saladeschalen zijn er te koop. Opeten kan in de winkel of buiten op het gezellige terras.

Urker Vispaviljoen

Het Urker Vispaviljoen aan de Stationsweg doet zijn naam eer aan. De visspeciaalzaak verkoopt namelijk heerlijke verse vis van Urk. Denk aan smakelijke kibbeling, zoute haring, zalm, mosselen, kabeljauw of een visschotel. Allemaal direct te nuttigen op het gezellige terras, of mee te nemen naar huis.

Smakelijk eten bij deze eetgelegenheden in Zwartsluis!

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?