Zwartsluis is bij uitstek de plek waar je heerlijke verse vis kan eten. Het watersportdorp aan rivier het Zwarte Water telt twee viswinkels. Vishandel J. Plat en het Urker Vispaviljoen zijn beide gevestigd in het sfeervolle dorpscentrum. Een ander soort viswinkel is Koos Slurink Watersport en Belettering. Het bedrijf biedt een keur aan hengelsportartikelen. De visfanaat kan eveneens bij Bonsink Aquaservice terecht.

Wanneer je als watersporter of toerist het maritieme Zwartsluis bezoekt, hoort daar natuurlijk ook het nuttigen van een lekker zout harinkje, bak kibbeling of lekkerbekje bij. Gelukkig hoef je daarvoor niet ver te zoeken. We zetten de viswinkels in Zwartsluis voor je op een rij!

1. Vishandel J. Plat

Vishandel J. Plat is gevestigd aan de Schoolstraat 4. Het bedrijf startte in 2013 in Meppel. Ook Zwartsluis kan sinds 2017 genieten van een verscheidenheid aan vissoorten. Meerdere malen per week krijgt de viswinkel verse vis aangeleverd. Daarbij kun je denken aan zalm, zoute haring, sliptong, gerookte vis, versgebakken vis, kibbeling en lekkerbekken. Ook verkoopt Vishandel J. Plat belegde broodjes, hapjes en saladeschalen. Opeten kan in de winkel of buiten op het gezellige terras, maar meenemen naar huis is natuurlijk ook een optie.

Hier vind je de openingstijden en contactgegevens van Vishandel J. Plat!

2. Urker Vispaviljoen

Wat een luxe, Zwartsluis heeft nóg een uitstekende visspeciaalzaak! Het Urker Vispaviljoen is perfect gelegen aan de Stationsweg in het centrum, met uitzicht op de haven en het Zwarte Water. Op de plek waar voorheen een traditionele viskraam stond, prijkt nu het gezellige vispaviljoen. Of zoals de ondernemers het zelf omschrijven: ‘De zaak voor al uw vitamine zee’. De naam van de viswinkel zegt het al: hier is vis verkrijgbaar uit een ander roemrucht vissersdorp in deze regio, namelijk Urk. Heerlijke verse zoute haring, zalm, kibbeling, mosselen, schelvis en kabeljauw zijn enkele van de vissoorten die er te koop zijn. Daarnaast kun je er ook terecht voor een smakelijke visschotel. Allemaal direct te nuttigen op het gezellige terras, of mee te nemen naar huis.

Hier vind je de openingstijden en contactgegevens van het Urker Vispaviljoen!

3. Koos Slurink Watersport en Belettering

Ook de hengelsportliefhebber kan in Zwartsluis goed terecht. Koos Slurink Watersport en Belettering is eveneens gevestigd aan de Stationsweg. Het bedrijf heeft een ruim assortiment aan hengelsportartikelen, zodat je in het Zwarte Water-dorp altijd je favoriete hobby kan uitoefenen.

Hier vind je de openingstijden en contactgegevens van Koos Slurink Watersport en Belettering!

4. Bonsink Aquaservice

Bonsink Aquaservice vind je aan de Zomerdijk. Naast bootmaterialen, onderhoud en reparaties biedt de winkel hengelsportaccessoires aan. Kijk daarvoor op hun website BootPlus.nl.

Hier vind je de openingstijden en contactgegevens van Bonsink Aquaservice!

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?