Zwartsluis staat natuurlijk bekend als watersportdorp pur sang. Maar een minstens zo belangrijk kenmerk is de grote verscheidenheid aan restaurants. Liefhebbers van lekker uit eten gaan, komen hier ruim aan hun trekken. Ieder restaurant heeft zijn eigen kenmerkende stijl, sfeer en menukaart. We zetten alles voor je op een rij!


1. Restaurants in Zwartsluis aan het water

Heerlijk uit eten met een betoverend uitzicht op het water? Dat is in Zwartsluis natuurlijk geen probleem. Meerdere restaurants liggen aan de meanderende rivier het Zwarte Water en het Meppelerdiep.

Hotel Zwartewater

Hotel Zwartewater is gevestigd pal naast het Zwarte Water. Naast comfortabel overnachten, kun je hier ook heerlijk uit eten. Het hotel beschikt namelijk over twee hoogwaardige eetgelegenheden. ‘De Combuijs’ is een live cooking-restaurant dat zijn bezoekers uitdaagt eens iets anders dan anders te proberen. Gasten kunnen hun eigen menu samenstellen, maar ook onbeperkt genieten van koud- en warmbuffetten, hoofdgerechten en salades. ‘Restaurant Bij Frank’ staat voor heerlijk lunchen, loungen en dineren - met veel ingrediënten uit de directe omgeving - in een sfeervolle ambiance.

Restaurant ’t Kraantje

Bij Restaurant ’t Kraantje kijk je eveneens schitterend uit op het water. Het eetcafé ligt namelijk naast Jachthaven de Kranerweerd. Watersporters meren dan ook gratis af bij de aangrenzende steiger. Eten bij ’t Kraantje staat gelijk aan bourgondisch genieten. ‘Je proeft de passie’, aldus chefkok Peter Platje, ‘in klassieke gerechten met een moderne twist’. Lekker lunchen, uitgebreid dineren of buiten loungen met uitzicht over het water; het is hier allemaal mogelijk. Kinderen kunnen zich uitstekend vermaken in de bijgelegen speeltuin.

Brazzerie De Blizzard

Brazzerie De Blizzard ligt op een van de mooiste plekjes van Zwartsluis: langs de Kolksluis in het centrum. Een smakelijke lunch of een heerlijk zelf samen te stellen meergangendiner: deze gemoedelijke eetgelegenheid draait er zijn hand niet voor om. Ook aan de kleintjes is gedacht, met gerechten die goed in de smaak vallen.

2. Restaurants in het centrum van Zwartsluis

Ga je liever uit eten in het gezellige centrum van Zwartsluis? Dat is eveneens mogelijk! Ook hier is het water overigens nooit ver weg.

Horecacentrum De Albatros

De Albatros is een veelzijdig horecacentrum middenin de dorpskern. Met uitzicht op de haven is het een perfecte locatie om te lunchen of dineren. De lunchkaart wordt geroemd om de rijk belegde broodjes en smakelijke lunchsalades. Op de dinerkaart sieren verscheidene bourgondische gerechten. Wie liever wat laagdrempeliger wil eten, kan terecht bij de aangrenzende snackbar.

De Vollenhoofsche Poort (VP)

Eveneens aan de Stationsweg vind je De VP. De geschiedenis van De Vollenhoofsche Poort gaat terug tot 1973, toen het begon als snackbar. Tegenwoordig kun je er ook uitgebreid lunchen en dineren in het gezellige restaurant met dito terras. De VP bereidt ‘de lekkerste (huisgemaakte) snacks en heerlijke plategerechten’. Daarnaast kun je er ook uitstekend een feestje vieren.

Bella Italia

Fans van Italiaans eten zijn in Zwartsluis op de juiste plek. Bella Italia vind je aan de Pottenbakkersstraat. Het restaurant maakt de heerlijkste pizza’s en pasta’s, maar ook belegde broodjes, schotels en andere (Turkse en Argentijnse) gerechten. Liever thuis of op je vakantieplek eten? Bella Italia bezorgt het voor je. Benvenuto!

Chinees Restaurant Welcome

Chinees Restaurant Welcome zet de deuren wijd open voor liefhebbers van de Aziatische keuken. Verschillende Oosterse specialiteiten staan op de menukaart. De maaltijden kun je in het restaurant aan de Kerkstraat zelf nuttigen, maar ook afhalen is mogelijk.

Wij wensen je smakelijk eten bij een van deze toprestaurants in Zwartsluis!

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?