Ben je op zoek naar een hotel in Zwartsluis? Hotel Zwartewater is dé plek voor zowel overnachtingen als heerlijke maaltijden en ontbijten. Prachtig gelegen langs de meanderende rivier het Zwarte Water is deze locatie een oase van rust voor bijvoorbeeld een weekendje weg, maar ook vergaderingen en feesten. Liever een bed-and-breakfast (B&B) of andere mogelijkheid tot overnachting? Ook dat is mogelijk in Zwartsluis!


Hotel Zwartewater ligt direct naast het gezellige dorpscentrum van Zwartsluis. Een divers winkelaanbod, prima eetgelegenheden, het toeristische bezoekerscentrum Sluuspoort en Museum Schoonewelle liggen op nog geen twee minuten lopen afstand. Of wandel langs de vele schepen die langs de kade liggen afgemeerd. Wil je nog meer uitjes maken? Met de auto ben je zo in Meppel, Giethoorn, Vollenhove, Blokzijl of Sint Jansklooster.

Hotel

Hotel Zwartewater beschikt over 51 stijlvol en compleet ingerichte kamers. Je kunt kiezen uit een ruime standaard kamer of één met nóg meer luxe en comfort. Bijzonder zijn daarnaast de verschillende hotelarrangementen, die in combinatie met een kamer kunnen worden geboekt. Denk bijvoorbeeld aan wandel-, fiets- of vaararrangementen.

Restaurants

Wanneer je verblijft in een hotel wil je natuurlijk ook lekker kunnen eten. Hotel Zwartewater zelf heeft twee restaurants, te weten live cooking-restaurant ‘De Combuijs’ en ‘Restaurant Bij Frank’. Beide met een uitgebreide een smaakvolle menukaart. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om lekker te eten en drinken in Zwartsluis.

Vergaderen

Zoek je een locatie voor een zakelijke meeting, vergadering of congres? Hotel Zwartewater heeft daarvoor meerdere ruime zalen tot zijn beschikking, alle voorzien van professionele apparatuur en wanneer gewenst koffie, thee, lunch of diner.


Trouw- en feestlocatie

Trouwen behoort eveneens tot de mogelijkheden op deze sfeervolle locatie langs het Zwarte Water. Het hotel is een officiële trouwlocatie in de gemeente Zwartewaterland. Maar ook recepties en jubileumfeesten kunnen hier worden gehouden.

Andere manieren om te overnachten in Zwartsluis

Zwartsluis heeft nog veel meer overnachtingsmogelijkheden in de aanbieding. Zo beschikt het dorp over twee jachthavens. Vlak naast het hotel ligt jachthaven en camping Zwartewater. Je kunt hier terecht met je boot, camper, caravan of tent. Watersporters kunnen eveneens aanleggen bij Jachthaven De Kranerweerd, dat van alle gemakken is voorzien. Eetcafé ’t Kraantje is hier eveneens gevestigd, voor een heerlijke lunch of smakelijk diner. Verder kun je overnachten in vakantiewoning Swarte-Sluys; een ruim appartement gelegen aan het Meppelerdiep. Net buiten Zwartsluis, in natuurgebied de Olde Maten, ligt dan nog boerderij Eben-Haëzer. In de naastgelegen bed-and-breakfast (B&B) vind je alle (nacht)rust die je nodig hebt. Je kunt echter ook de handen uit de mouwen steken tijdens de activiteiten die er plaatsvinden.

Overnachten op een schip

Zwartsluis is natuurlijk een echt schippersdorp. Slaap je liever op een authentiek schip, dan is dat ook mogelijk. De Groninger Tjalk Res Nova ligt in de wintermaanden afgemeerd in het Sluziger centrum. Het beschikt over bedden, douches, toiletten en een complete keuken.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?