Lekker een dagje uit of op vakantie in Zwartsluis en op zoek naar een goede bakker? Genoeg keuze in het dorpscentrum. Banketbakkerij Roy Ekkelenkamp en Bakkerij Nieborg zijn beide gevestigd in de Kerkstraat, ieder met een heerlijk assortiment aan bakkersproducten.


1. Banketbakkerij Roy Ekkelenkamp

Banketbakkerij Roy Ekkelenkamp kunnen we met recht een ambachtelijke bakker noemen. De wekker gaat iedere ochtend vroeg, zodat bezoekers die dag verzekerd zijn van heerlijk versgebakken brood en banket. Volkoren-, meergranen, spelt-, desem-, rogge- en luxeboord zijn enkele van de fijne baksels die je er kunt krijgen. De bakkerij blinkt ook uit in banket. Denk aan verschillende soorten gebak, vlaai, soezen, koeken en cake waar het water je van in de mond loopt!

Kijk hier voor de contactgegevens en openingstijden van Banketbakkerij Roy Ekkelenkamp in Zwartsluis!

2. Bakkerij Nieborg

Ook Bakkerij Nieborg is gevestigd in het hart van Zwartsluis en verkoopt de smakelijkste broden, koeken en banketproducten. Het uitgebreide broodassortiment biedt voor ieder wat wils. Denk bij het aanbod aan gebak aan tompoucepudding, slagroomsoesjes en gesorteerd gebak. Zin in een belegd broodje? Ook hier voorziet de bakker in, met heerlijke verse broodjes jonge kaas, ham en gezond. Of koop er bijvoorbeeld verrukkelijke boerencake, lemoncake, ontbijtkoek, oudewijvenkoek of kruidcake.

Kijk hier voor de contactgegevens en openingstijden van Bakkerij Nieborg in Zwartsluis!

Zo heeft het watersportdorp veel te bieden op het gebied van heerlijk ambachtelijk brood en banket. Eet smakelijk bij deze ambachtelijke bakkers in Zwartsluis! Ben jij toch meer een liefhebber van heerlijke verse vis? Breng dan een bezoekje aan één van de viswinkels.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?