Je dobbert in alle rust op het water, omgeven door adembenemende natuur, terwijl je in de verte een otter voorbij ziet zwemmen. Klinkt niet verkeerd, toch? Met een fluisterboot maak je de prachtigste rondvaarten door De Weerribben en Wieden, terwijl je de natuur lekker z’n gang laat gaan. Er zijn veel mogelijkheden voor het varen met deze elektroboten. Beleef Zwartsluis zet de beste tips voor je op een rij!


Fluisterboot in Giethoorn

Giethoorn is een uitstekende plek om een fluisterboot te huren en er heerlijk op uit te trekken in De Weerribben. Het waterdorp, dat ook wel ‘Het Venetië van het Noorden’ wordt genoemd, staat bekend om zijn waterrijke omgeving. Je hebt hier dan ook veel opties tot het huren van een met elektromotoren aangedreven fluisterboot. Op de website www.giethoorn.com lees je er meer over!

Fluisterboot in Ossenzijl

Ossenzijl is nóg zo’n plaats die gemaakt lijkt voor het varen met een fluisterboot. Het dorp ligt aan de rand van het Nationaal Park Weerribben-Wieden en is daarom een prima startpunt voor een tocht met een elektroboot. Natuurcreatiebedrijf De Gele Lis verhuurt fluisterboten en elektrische sloepen in verschillende soorten en maten. Ook Recreatiecentrum De Kluft biedt fluisterboten aan ter verhuur. Hier starten ook meerdere prachtige routes door het Nationaal Park.

Fluisterboot in Kalenberg

Kalenberg is een andere goede optie om De Weerribben op het water te verkennen. Het dorp ligt middenin het natuurgebied. Café Restaurant De Weerribben verhuurt fluisterboten, voor maximaal zes personen. Ook bij Pieter Jongschaap Kalenberg en Het Rietershuijs kun je hiervoor terecht.

Bezoekerscentrum De Wieden

Vanaf Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster maak je prachtige vaartochten per open fluisterboot. Met een schipper van Natuurmonumenten maak je een rondvaart over de Beulakerwijde en door het waterdorp Dwarsgracht. Daarbij kom je alles te weten over het ontstaan van De Wieden en de flora en fauna die je ziet. Moerasbossen, hooi- en rietlanden; het komt allemaal voorbij. Ook de Waterbus (ecowaterliner) van Natuurmonumenten gaat ‘fluisterstil’ door het water. Deze maakt tochten zonder natuurgids.

We hopen dat je zo voldoende opties hebt gekregen voor het huren van een fluisterboot. Maar waar kun je dan varen in De Weerribben? Er zijn gelukkig vele kano- en fluisterboot-routes in De Weerribben en Wieden uitgestippeld. Visite Weerribben heeft er een groot aantal samengebracht. Wil je eerst zien hoe mooi het Nationaal Park is? Bekijk dan deze video!

Wist je dat het Nationaal Park Weerribben-Wieden bekend staat als het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa? Het in de Kop van Overijssel gelegen park bevat een oppervlakte van bijna 11.000 hectare en leent zich uitstekend voor fietsen, wandelen en natuurlijk de prachtigste fluisterboottochten.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?