Heb je zin in een actief uitje, op het water, omgeven door prachtige natuur? Dan is kanoën in De Weerribben en Wieden echt iets voor jou. Het is één van de leukste activiteiten in De Weerribben. In het Nationaal Park, het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa, ontdek je een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Beleef Zwartsluis zet de mooiste routes en beste verhuurbedrijven voor je op een rij!


Kanoroutes in Weerribben-Wieden

Visit Weerribben-Wieden presenteert op zijn website meerdere routes om prachtig te kanoën door dit natuurgebied. De kortste is 7 kilometer lang, de echte sportieveling kan zich 14 kilometer lang vermaken.

Zo start Kanoroute ‘Dwarsgracht’ (10 km) bij De Otterskooi in Giethoorn. Je vaart onder andere langs waterdorp Dwarsgracht en Jonen. Kanoroute ‘Giethoorn’ kent dezelfde lengte en heeft als beginpunt meerdere bootverhuurders in het toeristische dorp. In Ossenzijl start zowel een 7 als 14 kilometer lange kanoroute. Of roei je in het zweet in het mooie toeristische dorpje Kalenberg (8 kilometer). Voor alle routes geldt dat je niet bang hoeft te zijn om te verdwalen. Borden wijzen je de weg.

Kanoroutes Natuurmonumenten

Natuurmonumenten weet ook meerdere mooie plekken waar je er met een kano op uit kan trekken. De route ‘Belt-Schutsloot in De Wieden’ is 10 kilometer lang en start bij Camping Kleine Belterwijde. Belt-Schutsloot staat onder andere bekend om zijn prachtige jaarlijkse Gondelvaart. Vanuit het waterdorp roei je langs kolkjes, meren, maar ook trilveen. Onderweg ontdek je bijzondere flora en fauna.

Giethoorn-Rood in De Wieden’ is nog zo’n goede optie. Deze ruim 9 kilometer lange kanoroute voert je onder meer langs rietkragen en het meertje Bovenwijde. En dat terwijl de weidevogels je vrolijk toezingen.


Kano huren

Het huren van een kano is op veel plekken in De Weerribben-Wieden mogelijk. Je kunt onder andere terecht bij:

  1. B&B Molen Groenewegen in Giethoorn
  2. Watersportcamping Kleine Belterwijde in Belt-Schutsloot
  3. De Gele Lis in Ossenzijl
  4. Recreatiecentrum De Kluft in Ossenzijl
  5. Café Restaurant De Weerribben in Kalenberg
  6. Vele plekken in Giethoorn

Kanoschool

Wil je eerst trainen met een kano voordat je alleen op pad gaat? Dat kan! Kanoschool Herbie Bird biedt lessen aan, zowel aan gevorderden als vaarders in spé. Na deze training heb je alle basistechnieken onder de knie.

We hopen dat je zo genoeg inspiratie hebt om lekker met de kano te gaan varen in De Weerribben-Wieden. Dit gebied staat bekend om de adembenemende natuur en grote diversiteit aan flora en fauna. Een andere leuke tip, als je niet zo van kanovaren houdt, is varen met een fluisterboot in De Weerribben

Wil je eerst met eigen ogen zien hoe mooi Nationaal Park Weerribben-Wieden is? Bekijk dan deze video!

Veel plezier met kanoën in De Weerribben-Wieden!

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?