Varen in De Weerribben-Wieden, het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa, is een ervaring die je lang zal bijblijven. Vanuit Zwartsluis vaar je er zo naar toe. Heb je geen boot tot je beschikking? Huren is ook een uitstekende optie. Genoeg mogelijkheden. Maar waar kun je terecht voor bootverhuur? Beleef Zwartsluis zet een aantal opties op een rij!


Varen in De Weerribben-Wieden doe je het beste met een fluisterboot, sloep, kano of kajak. Geen lawaai aan je hoofd, rustig dobberend op het water, terwijl je veel allerlei diersoorten hun gang hoort en ziet gaan. Je vindt in de regio rond De Weerribben-Wieden heel wat bedrijven die verschillende soorten vaartuigen verhuren. Hieronder noemen we er een aantal:

1. B&B Molen Groenewegen in Giethoorn

B&B Molen Groenewegen is gevestigd in het centrum van Giethoorn. Vanuit Zwartsluis rijd je er met de auto in een kwartier naar toe. Het bedrijf verhuurt zowel fluisterbootjes, e-sloepen, Canadese kano’s, kajaks en punters met of zonder zeil. Je maakt vanuit het ‘Venetië van het Noorden’ de prachtigste vaartochten.

2. Watersportcamping Kleine Belterwijde in Belt-Schutsloot

Watersportcamping Kleine Belterwijde vind je in Belt-Schutsloot. Het is een prima startlocatie voor een prachtige vaartrip door De Weerribben-Wieden. Het bedrijf verhuurt kinder- en Canadese kano’s maar ook elektrosloepen, waterfietsen en SUP-boards. Nog een tip voor een mooie kanoroute: ‘Belt-Schutsloot in De Wieden’.

3. De Gele Lis in Ossenzijl

Ossenzijl is een andere plaats waarvandaan de prachtigste vaarroutes starten. Bij Natuurrecreatiebedrijf De Gele Lis huur je fluisterboten, familieboten, elektrische sloepen, kajaks voor zowel een als twee personen en Canadese kano’s. Leuk is dat het bedrijf ook zogeheten suparrangementen aanbiedt. Suppen doe je al peddelend en staand op een board. Een aanrader!

4. Recreatiecentrum De Kluft in Ossenzijl

Een ander bedrijf in Ossenzijl voor bootverhuur is Recreatiecentrum De Kluft. Je huurt er fluisterboten, kajaks voor een en twee personen, Canadese kano’s, sloepen en supplanken.

5. Café-Restaurant De Weerribben in Kalenberg

In het kleine toeristische dorp Kalenberg is Café-Restaurant De Weerribben gevestigd. Ook hier kun je fluitsterboten, kajaks, Canadese kano’s en supboards huren. Daarnaast biedt het bedrijf extra opties aan zoals een waterdichte ton en zwemvesten. Vanuit Kalenberg zijn prachtige vaarroutes uitgestippeld, zoals de Kalenbergroute (8 kilometer) en de Weerribbenroute (14 kilometer).

De Groene Wensboot

De Groene Wensboot maakt het voor mensen met een fysieke beperking en hun familie mogelijk om een rondvaart door De Weerribben-Wieden te maken. Het 14 meter lange schip is speciaal voor deze gelegenheid uitgerust. Met De Groene Wensboot bepaal je zelf de route, samen met de schipper. Het schip is te huur voor groepen tot tien mensen, waarvan twee in een rolstoel.

6. Bootverhuur in Giethoorn

Tot slot benoemen we graag nog de site www.giethoorn.com. Waterdorp Giethoorn is natuurlijk bij uitstek de plek om heerlijk te varen, of dat nu in een kano, fluisterboot, kajak of sloep gebeurt. De toeristische trekpleister telt dan ook vele bedrijven die boten verhuren. Op www.giethoorn.com vind je een mooi overzicht waar je daarvoor terechtkan.

We hopen je zo voldoende tips te hebben gegeven voor een prachtig vaaruitje in De Weerribben-Wieden. Andere tips voor leuke en sportieve activiteiten in De Weerribben zijn wandelen en fietsen. Wil je eerst zien hoe mooi Nationaal Park Weerribben-Wieden is? Bekijk dan deze video!

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?