Toerist info

Zwartsluis per boot | Beleef Zwartsluis

De centrale ligging van Zwartsluis zorgt ervoor dat ons dorp over het water van alle kanten te bereiken is. Zwolle, Meppel, Vollenhove en Giethoorn zijn als het ware om de hoek.

Bent u eenmaal aangekomen in Zwartsluis dan is een prettige ligplaats binnen handbereik. Zo zijn er in de centrum - aan de handelskade – bijvoorbeeld al voldoende ligplaatsen te vinden. Daarnaast biedt Jachthaven Zwartsluis en Jachtcentrum de Kranerweerd volop plek en faciliteiten voor de meest veeleisende watersporter.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?