Toerist info

Zwartsluis op de fiets verkennen | Beleef Zwartsluis

De fiets is een ideale manier om de prachtige natuur rondom Zwartsluis beter te leren kennen. Voor uitdagende routes of interessante tips bent u bij de Sluuspoort aan het juiste adres. U kunt hier tevens  uw elektrische fiets opladen terwijl u het nostalgische karakter van Zwartsluis ontdekt of rustig een kopje koffie met koek nuttigt op het terras.

Oplaadpunten Zwartsluis:

  • Maandag's rijwielhandel
  • CafĂ© de Blizzard
  • Hotel Zwartewater
  • Sluuspoort

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?