Toerist info

Parkeren in Zwartsluis | Beleef Zwartsluis

Zwartsluis is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Eenmaal in het dorp aangekomen biedt het centrum verschillende mogelijkheden aan om te parkeren. Het gemakkelijkst parkeert u de auto aan de handelskade of het winkelplein aan de Schoolstraat. Let op; voor alle parkeerplaatsen in het centrum geldt een maximale parkeerduur van twee uur. Tevens is de blauwe parkeerschijf verplicht.

Wilt u langer dan twee uur parkeren dan raden wij de parkeerplaats op de Havendijk aan. De ruime parkeergelegenheid is zowel geschikt voor auto’s en touringcars en gunt u direct een fraaie blik over het Zwartewater.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?