Toerist info

VVV & Toeristische informatie Zwartsluis - Sluuspoort

Jouw bezoek aan Zwartsluis begint bij Sluuspoort. Dit statige pand is hét centrum van Zwartsluis, waar onder meer Tourist Info Zwartsluis gevestigd is. Hier kunt u alle gewenste informatie over ons dorp, zoals fietsroutes en andere kaarten, verkrijgen.

In het gebouw van de Sluuspoort zijn meerdere organisaties actief. We noemen Museum Schoonewelle, Tourist Info Zwartsluis, Historische Vereniging, Stichting Botter ZS 13, Nationaal Landschap IJsseldelta, Nationaal Park Weerribben Wieden, Sakz en Natuur en Milieu Zwartewaterlanden.

De genoemde organisaties ontplooien samen met Sluuspoort een scala aan activiteiten. Activiteiten die van belang zijn voor zowel de toerist als voor de inwoners van Zwartsluis en omgeving.

Behalve het gebouw aan de Handelskade 25, beschikt Sluuspoort over het 'Botterhuus' en de 'Tuin van Van Dijk' met maritieme elementen, de Turfeilanden met leuke wandelpaden en de rondvaartboot  'Sluuspoort I' welke in het seizoen gratis havenrondvaarten verzorgt. In het gebouw aan de Handelskade vindt u  meerdere exposities, een gezellige theetuin, een aantal vergaderzalen, een leuk winkelaanbod, de bibliotheek en de Tourist Info met alle informatie over Zwartsluis, Zwartewaterland en de aangrenzende gebieden, zoals Weerribben/Wieden.

1-sluuspoort-buiten-1.jpg
Meer weten?

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?