Concert door Lok & Lol

Mogelijk is er een traditie geboren, want evenals in 2019 verzorgt vocalgroep Lok en Lol ook in 2020 weer een concert in Sluuspoort. Met de ervaring van het afgelopen jaar nog in gedachten, kan op voorhand al worden gesteld dat dit weer een prachtig, muzikaal feestje gaat worden.

Het belooft een mooie avond te worden waarop een afwisselend programma voorbij komt. Met nummers van onder anderen Lady Gaga, Guy Sebastian en Jason Mraz. Maar ook musical- en filmmuziek is gewild bij de leden, dus dat zal niet ontbreken. Leuk extra element is dat verschillende kleine groepjes vanuit de groep hun favoriete ‘Lok en Lol lied’ laten horen. En dat alles gaat zich afspreken in een gezellige, informele sfeer waarin plezier de hoofdrol krijgt. Niet alleen voor dirigent en leden van Lok en Lol, maar zeker ook voor het publiek.

Lok en Lol is een samenstelling van 17 enthousiaste, geselecteerde zangleerlingen van Barbara Lok. In 2011 werd vol enthousiasme begonnen vanuit Sint Jansklooster, inmiddels repeteren de leden maandelijks onder leiding van Barbara Lok in Sluuspoort Zwartsluis. De groep onderscheidt zich vooral door te streven naar een hoge muzikale kwaliteit. De uitdaging om mooie, moeilijke arrangementen (de meeste van de hand van dirigent Barbara Lok) onder de knie te krijgen, is een van de factoren waardoor ze met zo veel plezier zingen met elkaar.

Het repertoire is divers, soms afhankelijk van het project waar ze hun medewerking aan verlenen. Zo heeft Lok en Lol onder andere als backing vocal gezongen bij het Rabo Regio Concert in Steenwijk met Pearl Joan en Charly Luske. Ook hebben ze tijdens dit concert enkele eigen nummers gezongen. Verder heeft Lok en Lol medewerking verleend aan het concert ‘U2 by the 3j’s’, aan de uitreiking van de Cultuurprijs Overijssel én aan de opening van het culturele seizoen in Steenwijkerland.


Het optreden van Lok en Lol begint om 20.00 uur. Sluuspoort is open vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt 7,50 euro, inclusief een kop koffie of thee. Na afloop van het optreden kan er onder het genot van een drankje worden nagepraat.

Artikel aangepast op Maandag 16 december 2019.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?