Lezing over Egypte-reis door Ursula Muller

Ursula begint de dialezing in de grote hoofdstad Cairo. Ze vertelt: "We bezoeken piramides en andere bouwkunst van toen en nu. Na 2 dagen in deze prachtige maar drukke stad, zoeken we de rust van de woestijn op. Met ons eigen busje volgeladen met kampeeruitrusting en met een gids en chauffeur, gaan we het avontuur tegemoet. We doen twee oases aan en vanuit daar gaan we wandelen in de enorme zandbak. De zwarte en de witte woestijn zijn voor de komende vijf dagen ons decor. Daar krijgen we volop te maken met de, voor ons soms zo 'vreemde', Egyptische cultuur. De reis gaat nog dieper de woestijn in wanneer we een kamelen trektocht van drie dagen gaan maken en onder de prachtige sterrenhemel slapen. De bedoeïenen die met ons mee zijn, laten hun manier van leven aan ons zien. Na het rustige wandelen in de woestijn komen we de laatste dagen in Luxor aan, waar we nog wat oudheden bezoeken om daarna via Cairo weer terug naar Nederland te vliegen”

De entreeprijs tot deze boeiende dialezing bedraagt € 7,50, incl. een consumptie.

Artikel aangepast op Maandag 23 december 2019.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?