Filmavond in Sluuspoort

Bij wijze van proef worden dit seizoen in Sluuspoort twee gerenommeerde films vertoond. Het gaat om films die bekend zijn uit het zogenaamde Filmhuiscircuit. Het zijn de betere films die vaak één of meerdere keren zijn onderscheiden. In december stond "The Post' op de rol. Dinsdag 11 februari wordt 'I, Daniel Blake' vertoond. 

De 59-jarige timmerman Daniel (Johns) heeft een zwak hart maar wil toch graag werken. Helaas werken ze hem bij het arbeidsbureau vooral tegen. Daniel wordt gek van het jargon, de computers, en de bevoogdende begeleiders. Simpel en direct sociaal-realistisch drama van het beproefde duo Ken Loach (regie) en Paul Laverty (scenario). Iets te simpel en direct soms, omdat goed en slecht wel heel duidelijk worden afgetekend. Maar de mensen in de film zijn levensecht en de kwestie is urgent. Vond ook de jury in Cannes, die de film in 2016 de Gouden Palm (voor beste film van het festival) gaf.

De filmvertoning begint om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. De entreeprijs bedraagt € 7,50, incl. kop koffie of thee.

Artikel aangepast op Donderdag 28 november 2019.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?