Sluuspoort en Mitra 'gaan aan de drank'

Ervaren wijnkenners zijn te gast in Sluuspoort en verzorgen er vanaf 20.00 uur de proeverij. Sluuspoort is geopend vanaf 19.30 uur.

De keuze uit wijn lijkt simpel zat. Maar het is natuurlijk bekend dat er alleen voor rood al honderden keuzes zijn. De druifsoorten, de streek, het jaar, de rijping. Al deze elementen zijn van belang en geven de wijn typerende karaktereigenschappen. Er komt dus heel wat kijken bij het kiezen van de juiste wijn. De wijndeskundigen van Mitra doen daarover op 30 oktober het één en ander uit de doeken. Zij kunnen alles vertellen over de soorten, de herkomst en al wat je meer wilt weten. Deel je ervaring met andere liefhebbers en geniet van een gezellige avond. Laat de smaken over je tong rollen, neem de informatie in je op en ervaar de wereld van wijn.

Aan de wijnproeverij kan door maximaal 30 personen (18+) worden deelgenomen. De deelnameprijs is € 20,- per persoon. Dit bedrag is inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst en de te proeven wijnen alsmede een keur aan hapjes. Opgave vooraf is noodzakelijk. Dit kan voor de tot en met zaterdag 26 oktober onder vermelding van naam, telefoonnummer en mailadres via T. 038-3866555 of via mail: schoonewelle@schoonewelle.nl

De tweede proeverij vindt plaats op woensdag 20 november. Dan wordt een keur aan cognacs gepresenteerd.

Artikel aangepast op Zondag 6 oktober 2019.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?