Sluuspoort 'plek van plezier' op Open Monumentendag

Sluuspoort speelt zaterdag namelijk gevarieerd in op het thema van de Open Monumentendag: ‘Plekken van plezier’. Zo kunnen belangstellenden zich melden om mee te doen aan de dorpswandeling ‘Langs historische panden’, die vanaf 14.00 uur onder leiding van een gids wordt gehouden. Belangstellenden kunnen zich tot 14.00 uur melden bij Sluuspoort aan de Handelskade 25.

Ook is het mogelijk de Turfroute op de Turfeilandjes te wandelen. Deze route is voorzien van informatiepanelen en kan in eigen tempo worden afgelegd. De Turfeilanden kunnen via de Mastenmakersstraat worden bereikt, maar ook kan gebruik worden gemaakt van het Sluuspoort rondvaartbootje. Dit bootje verzorgt de gehele dag, tussen 10.00 en 17.00 uur, rondvaarten.

Een tweetal Sluuspoort-activiteiten vindt deze dag plaats in de nabijgelegen Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt aan de Zomerdijk. Dwarsfluitiste Margriet Huls en organist Henk Schoonewelle verzorgen er een tweetal concerten van plm. een half uur, welke beginnen om 12.00 en 15.00 uur. Bloemsierkunstenaar Albert Greveling begint er om 13.00 uur met een doorlopende demonstratie bloemschikken.

Deelname en bezoek aan alle activiteiten is gratis.

Artikel aangepast op Maandag 9 september 2019.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?