Natuurfotografen lichten tipje van 'de sluiter' op

Gert Paassen uit Zwolle en Lucy van Sluijs uit Blokzijl willen belangstellenden graag vertellen hoe zij hun hobby natuurfotografie in de praktijk brengen.

Natuurlijk laten zij het resultaat van hun inspanningen zien, maar daarnaast is er ook volop ruimte voor het geven van tips en het uitwisselen van ervaringen met de bezoekers. Aan de orde komt onder andere macro-fotografie, maar ook het werken met de telelens blijft niet onbesproken. Lucy van Sluijs is ook actief als gids bij Natuurmonumenten. Ook over die bezigheid zal zij het een en ander vertellen.

Lucy van Sluijs (64) is sinds 2012 regelmatig op pad met haar fototoestel. “Toen kreeg ik een vrij oud fototoestel, waarmee ik een beetje ben gaan oefenen. Zo kwam ik tot de ontdekking dat het eigenlijk heel leuk is om in de vrije natuur te fotograferen. Als vrijwilliger van Natuurmonumenten in de Wieden monitor ik als lid van een vrijwilligersgroep wekelijks de Zwarte Stern. Op de expositie ontbreekt een foto van deze vogels dan ook niet”, vertelt de enthousiaste fotografe, die haar ervaringen graag wil delen.

Gert Paassen (ook 64) komt uit Zwolle. Hij fotografeert al meer dan 40 jaar. In zijn foto’s valt zijn enorme oog voor detail op. Hoewel hij als een veelzijdig (natuur)fotograaf gekenschetst kan worden, vallen in de expositie ‘Kieken in de achtertuin’ vooral zijn betoverende vlinderfoto’s op. Ook hij vertelt graag over zijn passie.

Artikel aangepast op Dinsdag 9 april 2019.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?