​Vrienden Museum Schoonewelle op excursie naar Zwartewatersklooster

Vrienden van Museum Schoonewelle

op excursie naar Zwartewatersklooster

Museum Schoonewelle houdt de jaarlijkse Vriendenmiddag voor donateurs op zaterdag 6 april. Belangstellenden worden die dag om 13.30 uur verwacht in Sluuspoort. Daar worden zij ontvangen met een kopje koffie of thee.

Het programma bestaat uit een fietsexcursie naar Zwartewatersklooster. Reisleider is Albert Greveling, die de deelnemers het nodige zal vertellen over de interessante geschiedenis van deze buurtschap tussen Zwartsluis en Hasselt. Ook staat een bezoek aan de eendenkooi op het programma. Johannes ten Klooster (geboren, getogen en woonachtig in Zwartewatersklooster)zal dit deel van het programmavoor zijn rekening nemen.

Deelname aan deze boeiende middag is voor Vrienden van Schoonewelle gratis. Ook niet-vrienden kunnen deze dag echter meebeleven. De deelnamekosten zijn dan vijf euro. Wie deze dag Vriend van Schoonewelle wordt, krijgt op de deelnameprijs een korting van 2,50 euro. Opgave vooraf is niet nodig.

Artikel aangepast op Maandag 25 maart 2019.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?