Verhalen en muziek op Streektaalavond

De avond is een aaneenschakeling van verhalen, zang en muziek. Jan Blei, Henk Hooijer en Frouk Alice Weijs geven ieder op hun eigen wijze invulling aan deze Streektaalavond in de vorm van een aantal verhalen en/of gedichten.

Het muzikale gedeelte wordt ingevuld door het bekende duo Reinder van Raalte & Margriet Bruggeman. Zij brengen gemakkelijk te beluisteren muziek en zang, ook in dialect. Velen kennen Margriet als smaakvol vertolkster van cabaretliedjes en smartlappen.

De entree bedraagt 7,50 euro (incl. koffie/thee).

Artikel aangepast op Donderdag 21 maart 2019.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?