Kijken naar 'Kieken in de achtertuin'

Natuurfotografen uit Zwartsluis en de regio exposeren een selectie aan foto’s die tot de verbeelding spreekt. Met vooral veel oog voor detail is het een ontdekkingsreis door wat de regio rondom Zwartsluis aan fraais te bieden heeft. Tal van vogels passeren de revue, maar aansprekend zijn absoluut ook de prachtige foto’s van insecten en vlinders. Daarnaast komt het afwisselende landschap van met name Noordwest-Overijssel aan bod.

De exposanten zijn Jitse Maandag, Gerlof Halfmouw en Henk Kuik uit Zwartsluis, John Stam uit Belt-Schutsloot, David de Graaf uit Wanneperveen, Gert Paassen uit Zwolle en Lucy van Sluijs uit Blokzijl.

De titel van deze tentoonstelling legt de link naar kieken in de betekenis van zowel kijken als fotograferen. De achtertuin verwijst naar de pracht die de natuur in onze eigen woonomgeving te bieden heeft.

De nieuwe tentoonstelling duurt van 18 maart tot en met 12 mei. De officiële opening werd zaterdag 16 maart verricht door professioneel natuurfotograaf Paul van Gaalen uit Zwartsluis.

Artikel aangepast op Zondag 17 maart 2019.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?