Muzikaal feest met Lok en Lol

Lok en Lol is een koor dat bestaat uit geselecteerde zangleerlingen van Barbara Lok. In 2011 werd vol enthousiasme begonnen vanuit Sint Jansklooster, inmiddels repeteert het koor vrijwel maandelijks onder leiding van Barbara Lok in Sluuspoort Zwartsluis. De vocalgroup bestaat uit 17 talentvolle leden die, naast het plezier met elkaar, graag op een hoog niveau met elkaar willen zingen. Lok en Lol onderscheidt zich van andere koren door onder meer het niveau van de arrangementen en bovenal wordt er gestreefd naar een (bijzonder) hoge muzikale kwaliteit!

Het repertoire bestaat onder andere uit The longest time en Lullabye van Billy Joel, The last resort van The Eagles, I still haven’t found what I’m looking for van U2, Freedom van George Micheal, De hemel is dichtbij van Bastiaan Ragas, alsmede uit een reeks van eigengeschreven nummers van Barbara Lok.

In de bijna acht jaar van het bestaan heeft Lok en Lol flink én met succes aan de weg getimmerd. Hoogtepunten zijn onder meer deelname aan het concert `U2 by the 3JS`, optredens bij concerten van Syb van der Ploeg en Ernst Daniël Smidt en tijdens regionale evenementen als het W.G. van de Hulst Festival, Kerst in Oud Kampen en Sail Kampen en het verzorgen van de backing vocals bij Pearl Joan, Charly Luske en de eigen dirigent Barbara Lok tijdens het Rabo Regio Concert. De variatie in deze optredens geeft aan hoe breed inzetbaar Lok en Lol is. Dat laten zij dan ook graag horen tijdens het concert in Sluuspoort.

Artikel aangepast op Maandag 18 februari 2019.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?