Huuskamerpraot langs de waterkant

Vanaf de Cingelgracht, de Kolk en de Piepert naar de Arembergergracht. Dan door de Wetering naar de kolk aan het Westeinde en kijken we in de Barsbekerbinnenpolder. Vervolgens het grote water op: Zwartewater en Meppelerdiep. Sluizen, duikers, bruggen en kades komen dus in beeld.

De ‘wandeling’ begint om 10:00 uur, vanaf 9:30 uur staat de koffie klaar. De entree is gratis. Bezoekers krijgen een kop koffie aangeboden door de Historische Vereniging.

Huuskamerpraot is een maandelijks terugkerende koffie-ochtend in Sluuspoort Zwartsluis. Bestuursleden van de Historische Vereniging Zwartsluis en Zwartsluis-kenner pur sang, Albert Greveling, gaan dan samen met de bezoekers in gesprek over Zwartsluis. Over vroeger en nu. Over wat was, wat is en wat komt.

Artikel aangepast op Maandag 18 februari 2019.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?