Huuskamerpraot gaat buitengebied in

De serie “Huuskamerpraot”, die de historische vereniging vorig jaar met Albert Greveling als praoter heeft georganiseerd, wordt dit winterseizoen voortgezet. Vorig jaar werden op drie boeiende donderdagochtenden Buitenkwartier, Zomerdijk en Nieuwesluis belicht. Vanaf de Nieuwesluis wordt donderdag 17 januari koers gezet: Het Bosch in, naar Baarlo, Olde Maten en Zwartewatersklooster. Om via ’t Kievitsnest, Kloosterzijl en De Velde terug te komen in de Sluus.


Artikel aangepast op Dinsdag 8 januari 2019.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?