Spannende avond met Edwin P.C.Zonneveld

Half december 2018 presenteerde detectiveschrijver Edwin P.C. Zonneveld een nieuw boek in de inspecteur Starck-reeks,titel: 'Dodelijke driehoeken' . Dat gebeurde in Belt-Schutsloot, in de omgeving waar de boeken van Zonneveld zich afspelen. Deze avond komt hij vertellen over zijn boekenreeks en over de inspiratie die hij opdoet in deze regio.

Edwin P. C. Zonneveld (1958 Velsen) studeerde Commerciële Economie aan de HEAO in Velp. Sinds 1993 werkt hij in Parijs als Europees Marketing Manager en is innovatie-expert. Hij is getrouwd, vader van twee kinderen en woont met zijn familie in l'Isle-Adam, Frankrijk. In zijn vrije tijd verblijft hij regelmatig met zijn familie in Steenwijkerland. Over zijn schrijfstijl en verhaalconstructies wordt gesteld dat deze vergelijkbaar zijn met die van Baantjer en ook qua tempo van schrijven doet Edwin Zonneveld nauwelijks onder voor de auteur van de beroemde De Cock.

Gezworen Wraak is het eerste uit de inspecteur Starck-reeks. Daarna volgden Vermist in de Kragge en De Schutsloot moord). Met 'Dodelijke Driehoeken' komt de spannende serie op vier. Gezworen Wraak is inmiddels ook vertaald in het Frans, Désir de Vengeance.

Artikel aangepast op Donderdag 3 januari 2019.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?