Van hoogtepunt naar hoogtepunt

Tijdens het Hemelvaartweekend worden in het waterrijke Zwartewaterdorp de Nationale Sleepbootdagen gehouden. Drie dagen vol hoogtepunten. Dat varieert van SluisPop tot de verlichte avondvaart en van de Nacht van Zwartsluis tot spectaculaire krachtwedstrijden op het water.

Zwartsluis is klaar voor de 14e editie van het evenement. In 1994 begonnen met enkele tientallen sleepboten en in een kleine 25 jaar gegroeid naar een tweejaarlijks evenement dat zich steeds opnieuw mag verheugen in vele tienduizenden toeschouwers. Het gevarieerde programma gekoppeld aan het sfeervolle evenemententerrein in het hart van het dorp, staat garant voor de succesformule. Het programma speelt zich af op zowel het water als de wal. De sleepboten en opduwers komen in actie in verschilllende, vooral spectaculaire, onderdelen. Zoals trek-, kracht- en behendigheidswedstrijden. Maar ook in ‘sprookjesachtige’ taferelen, waarvan de verlichte vaart op de avond van Hemelvaartsdag het meest sprekende voorbeeld is.

Op de wal is ook veel te beleven. Echte publiekstrekkers zijn SluisPop op Hemelvaartsdag en de Nacht van Zwartsluis op vrijdag. Dit jaar voegt de organisatie daar een stormachtige finale op zaterdagmiddag aan toe. Dan worden vanaf het achterdek van marineschip Argus door de cast van musical ‘Storm over Beulaeke’ de vocale hoogtepunten uit deze musical gebracht. SluisPop begint donderdagmiddag rond de klok van vier uur en gaat door tot een uur of acht. Dit keer met als optredende artiesten ANCORA en de entertainende band KaRAMbam. De Nacht van Zwartsluis begin al vroeg: op vrijdag vanaf 21.00 uur. Bij de lokale horecagelegenheden brengen meerdere bands dan vanaf verschillende podia een groots opgezet muziekprogramma.

Voor een compleet programmaoverzicht:www.sleepbootdagen.com

Artikel aangepast op Woensdag 9 mei 2018.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?