Verfrissende Vriendendag van Museum Schoonewelle

Niet alleen Vrienden zijn dan welkom om deel te nemen aan de activiteiten, maar ook nieuwe vrienden. Kortom, belangstellenden zijn van harte uitgenodigd en hebben bovendien de mogelijkheid om zich deze dag aan te sluiten bij de ‘Vrienden’.

Het ochtendprogramma staat in het teken van de officiële opening van het Turfpad, de nieuwste aanwinst in het ‘culturele goud’ van Zwartsluis.Deelnemers krijgen aansluitend de mogelijkheid dit pad op de Turfeilanden te wandelen, een rondvaart te maken met het rondvaartpontje én de nieuwe wisselexpositie in Museum Schoonewelle te bezoeken.

Het middagprogramma bestaat uit een fietsexcursie naar Zwartewatersklooster en naar de weilanden aan het Zwarte Water, waar dan de kievitsbloemen in bloei staan. Het bezoek aan deze fraaie bloemen is mogelijk dankzij de medewerking van Staatsbosbeheer. Respectievelijk Albert Greveling en Albert Corporaal zorgen voor deskundige uitleg bij beide onderdelen. Bij slechte weersomstandigheden wordt een alternatief programma aangeboden. Ook daarin staan het Turfpad, Zwartewatersklooster en de kievitsbloemen centraal .

Vrienden van Schoonewelle krijgen een persoonlijke uitnodiging plus aanmeldingsformulier voor de Vriendendag. Andere belangstellenden kunnen zich tot en met 31 maart opgeven. voor deelname aan een dagdeel of voor de gehele dag. Dit kan uitsluitend via educatie@schoonewelle.nl met vermelding van naam, adres, woonplaats en aantal personen alsmede of men ’s morgens, ’s middags of op beide dagdelen van de partij wil zijn. De deelnamekosten voor niet-vrienden zijn 5 euro per dagdeel, incl. koffie/thee. Wie deze dag Vriend van Schoonewelle wordt, krijgt op de deelnameprijs een korting van 2,50 euro.

Op de hoogte blijven? Kijk op www.sluuspoort.nl

Artikel aangepast op Donderdag 15 maart 2018.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?