Lezing John Assink draait uit op kleine reünie

Beide baggerfirma’s kwamen aan bod in de lezing van Assink. In het eerste deel van zijn lezing nam hij de vele belangstellenden mee in een boeiend betoog over de waterbouwkunde in Nederland. Vooral het ontstaan daarvan en de noodzaak daartoe, zowel vroeger als nu, werden door hem belicht.

John Assink zette zijn verhalen extra luister bij met beeldmateriaal. Na afloop van de lezing ontstond er nog een gezellig samenzijn, waarin met name de ‘baggeraars’ herinneringen ophaalden aan vervlogen tijden.

Artikel aangepast op Woensdag 7 maart 2018.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?