Streektaalavond met zang, verhalen en gedichten


Bekende ‘gezichten’ zorgen voor de invulling van deze avond, die zich ieder jaar opnieuw in een grote publieke belangstelling mag verheugen. Het publiek mag dit keer rekenen op nieuwe bijdragen van Frouk Alice Weijs (Sint Jansklooster), Jan Blei (Zwartsluis), Jannie Bakker (Genemuiden) en Henk Hooijer (Zwartsluis).

Voor de muzikale omlijsting zorgen Wout Bekendam en Jan Last uit Genemuiden. Albert Greveling praat alle optredens 'aan elkaar'.

De talen van 't Klooster, Gâllemuun, Zuudwest Drenthe en de Sluus staan centraal in verhalen, gedichten en liederen.

Vrijdag 23 maart
20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Entree: 7,50 euro, incl. consumptie

Artikel aangepast op Vrijdag 2 maart 2018.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?