Buutengewone belangstelling veur ’t Buutenkwartier

Gesteld kan worden dat er ‘buutengewone belangstelling veur ’t Buutenkwartier’ was. Al ruim voor het begin van Huuskamerproat liep Sluuspoort donderdagochtend lekker vol. ‘Gewapend’ met een bakkie troost gingen de toehoorders op weg met Albert Greveling. Namens de Historische Vereniging zorgde Thijs Oosterhof voor de meest fraaie foto’s, die het verhaal van Greveling extra betekenis gaven. Links én recht was veel in het Buitenkwartier en 'de Lagelanden' te zien. Albert had verhalen te over om te vertellen. Maar ook vanuit het publiek werden leuke en waardevolle aanvullingen toegevoegd. Zo was het voor de meesten een verrassing dat Zwartsluis zelfs een 'Jamin' heeft gehad in het Buitenkwartier. De wandeling door het Buutenkwartier en de Lagelanden duurde bijna twee uur.

Met de recente actualiteit in Zwartewaterland in gedachten kon Albert Greveling het niet nalaten te constateren dat er in Zwartewaterland, en zéker in Zwartsluis, veel te zien én te beleven is. “De verveling slaat na drie dagen niet toe. Kun je kijken, dan kom je tijd tekort. En mis je wat, doe er dan wat aan. Ga in ieder geval stemmen”, aldus Greveling.

De volgende Huuskamerproat in Sluuspoort staat op de agenda voor donderdag 12 april. Dan staat weer een ander deel van Zwartsluis centraal.

Artikel aangepast op Vrijdag 23 februari 2018.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?