Lezing Ter Haar geeft 'andere kijk' op Rusland


Marie-Thérèse ter Haar woont een groot deel van het jaar in Moskou, temidden van de ‘gewone’ Russen. Marie-Thérèse is een graag geziene gast in Sluuspoort. Zij liet dit keer in haar lezing de andere stem van de Russische bevolking horen en daaruit blijkt dat de negatieve berichtgeving van de westerse pers soms lijnrecht tegenover hun gevoelens staat. Zo kregen de toehoorders heel veel informatie die ze kunnen gebruiken in hun eigen oordeel over Rusland.

Artikel aangepast op Maandag 19 februari 2018.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?