'Water'expositie stroomt nog even door bij Museum Schoonewelle

Eind november vond de opening van ‘Water, van traan tot oceaan’ plaats. Sindsdien hebben veel belangstellenden een bezoek gebracht aan deze expositie. Een bijzondere expositie. Bijzonder omdat de variatie in tentoongestelde werken erg groot is. Maar vooral ook bijzonder omdat alle werken uit het penseel, de pen, de kwast, de lens en de creativiteit van louter amateurkunstenaars komen.

De meeste kunstenaars hebben schilderijen of foto’s ingebracht, waarin zij ieder op hun eigen wijze water hebben verwerkt. Dat leidt tot verrassende kennismakingen. In veel verschillende technieken. Zeker ook verrassend zijn de sieraden die, zorgvuldig geëxposeerd, gemaakt zijn van de huisjes van zoetwaterslakken. Teer, fragiel, klein en o, zo bijzonder.

‘Water’ is de grote gemene deler van de onderwerpen in het tentoongestelde werk. Daarbij naast de al genoemde schilderijen en foto’s ook een gedicht, waarmee de variatie van het geheel nog eens wordt onderschreven.

De deelnemende kunstenaars zijn: David de Graaf, Marian de Graaf-Posthumus, Esther Brandes, Jannie Hoekstra-Haringa, Merel Wolfkamp, Alida Santbergen, Ria van den Berg, John Stam, Doortje Stam, Esther van de Belt-van Ingen, Gerda Klokke, Jeltje Brevoord, Martha Spijk-Sikkema, Alie Last, Engel Weijs, Henk Pol, Christine van der Vlies, Anne Rosenberg, Aad van der Klaauw en Evelien Fernhout .

Artikel aangepast op Zondag 28 januari 2018.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?