Huuskamerproat: wandelen deur ‘t Buutenkwartier

Albert Greveling maakt samen met enkele bestuursleden van de historische vereniging een wandeling door een stukje verleden van ons dorp. Dit keer wordt 'gewandeld' door het Buutenkwartier. Met mooie plaatjes op het scherm en verhalen van Albert Greveling wordt dit deel van Zwartsluis deze morgen uitgelicht.

Iedereen is welkom om dit mee te maken en vooral ook om mee te praten. Want Albert en de mensen van de HVZ hopen dat de inbreng van de aanwezigen hun eigen kennis over dit deel van Zwartsluis verder zal verrijken. Kortom, ook uw/jouw verhalen worden enthousiast ontvangen. Maar wie alleen wil komen luisteren, is natuurlijk ook welkom.

Het is de bedoeling enkele keren per jaar 'Huuskamerpraot' te houden in Sluuspoort. Met steeds aandacht voor een bepaald deel of een bepaalde wijk van Zwartsluis. De volgende wandeling staat gepland voor medio april. Op 22 februari maakt Albert bekend welke route dan afgelegd zal worden.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn. Jong, oud en van middelbare leeftijd. Wie het leuk vindt om over Zwartsluis te praten is deze ochtend in Sluuspoort aan het juiste adres. 'Huuskamerproat' begint om 10.00 uur. De koffie staat klaar!

Artikel aangepast op Vrijdag 19 januari 2018.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?