Met Arnold Lassche op reis door Lapland

Wel eens meegemaakt dat u dag en nacht kon wandelen omdat het gewoon niet donker werd? Sterker nog, het verschil tussen dag en nacht is boven de poolcirkel gedurende een aantal zomermaanden nauwelijks aanwezig.

Dat ondervond Arnold Lassche aan de lijve toen hij met twee vrienden het Kungsleden (Koningspad) in Lapland, in het hoge noorden van Zweden liep. Herinneringen aan de verfilming van het bekende boek ‘De Avonden’ van Gerard Reve kwamen bovendrijven. Alleen de ‘vervelende’ muggen ontbraken, maar dat was vanwege het feit dat de tocht in juni werd gelopen. In juli en augustus is dat wel anders!

Over zijn ervaringen in dat immens weidse en ongerepte landschap, het domein van de Samen, het Rendier, IJseend en Goudplevier, zal Arnold aan de hand van foto’s vertellen.

Woensdag 31 januari
Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Entree: 5 euro (incl. koffie/thee)


Artikel aangepast op Donderdag 11 januari 2018.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?