Boeiende lezing over Rusland 'Van Gorbatsjov tot Poetin'

Titel van de lezing in 2018 is 'van Gorbatsjov tot Poetin'. Hoe zit het huidige Rusland precies in elkaar? Hoe is Rusland te vatten? Is er daadwerkelijk sprake van censuur en dictatuur? Zijn de Russen werkelijk zo apathisch, somber en melancholisch zoals ze op velen van ons overkomen? Wordt er echt zoveel alcohol geschonken?

Om Rusland te kunnen begrijpen moeten we in ieder geval teruggaan naar de jaren ‘90. Naar de politiek. Naar de nadagen van Gorbatsjov en de jaren van de val van het communisme. Op oudejaarsavond 1999 neemt Vladimir Vladimirovitsj Poetin het roer van Jeltsin over. Wie is deze man? Waarom is het merendeel van de Russen zeer tevreden over hem? Wat is zijn binnen- en buitenlandse politiek?

De westerse media belichten veelal slechts één zijde van de Russische politiek. In deze lezing komt vooral ook de mening van de Russische bevolking aan bod. Marie-Thérèse ter Haar geeft op toegankelijke en menselijke wijze inzicht in het Russische gedachtegoed, waaraan een andere geschiedenis ten grondslag ligt dan de onze. Na deze lezing zal Rusland ongetwijfeld een stuk inzichtelijker zijn.

Dinsdag 13 februari

Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Entree € 7,50,- (incl. koffie/thee bij ontvangst)

Entreeprijs voor leden SAKZ € 6,-

Artikel aangepast op Dinsdag 2 januari 2018.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?