Winterfair terug in Zwartsluis

Letterlijk, bij de vuurkorven in de Mastenmakersstraat bijvoorbeeld of dankzij de glühwein en chocolademelk die overal te krijgen waren. Maar ook figuurlijk tijdens de warme verhalen, die onder meer werden verteld in Sluuspoort. Of bij de optredens van La Muze en Noisz. Kerstliederen weerklonken door de straten van Zwartsluis en de aloude klanken van de midwinterhoorn droegen bij aan een typische decembersfeer.

Na een jaar afwezigheid werd zaterdag de Winterfair nieuw leven ingeblazen. Het initiatief lag dit jaar bij Sluuspoort. Samen met een aantal enthousiaste mensen slaagde het bestuur erin om de Winterfair in een bescheiden opzet weer plaats te laten vinden. “We zijn niet ontevreden”, laat Egbert Knoeff namens de organisatie weten. “Er is in ieder geval weer een basis gelegd om op verder te werken. We hebben veel positieve elementen ontdekt en natuurlijk is er ook nog wel het een en ander verder op te waarderen. Maar daar hebben we nu een jaar de tijd voor. Als het aan ons ligt is de traditie van de Winterfair terug. Dus op naar 2018. Vanzelfsprekend staan we open voor suggesties.”

De Winterfair 2017 is mogelijk gemaakt door de medewerking van vele tientallen vrijwilligers en natuurlijk alle deelnemers. Daarnaast deed de organisatie niet tevergeefs een beroep op de hulp van sponsoren. “We willen iedereen enorm bedanken voor hun inzet en bijdrage, op welke manier dan ook”, aldus een tevreden Knoeff bij de afsluiting van de Winterfair in Sluuspoort.

FOTO'S: JAN VAN KLEEF

Artikel aangepast op Maandag 11 december 2017.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?