Bloemschikken met Albert

Albert Greveling gaat als vanouds aan de slag met natuurlijke materialen en met materialen die ieder ander wellicht al zou hebben opgeruimd. Albert laat zien wat er allemaal mogelijk is. Hoe iets wat waardeloos lijkt ineens waardevol kan zijn. Met deze uitgangspunten gaat hij verschillende bloemstukken maken en boeketten samenstellen en tussendoor uitleg geven over de gebruikte materialen en zijn werkwijze. Zoals gebruikelijk bij zijn demonstraties maken de deelnemers kans om tijdens deze avond in het bezit te komen van één van de gecreëerde bloemwerken. Die worden namelijk verloot.

Artikel aangepast op Woensdag 13 december 2017.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?