Zwartsluis maakt zich op voor winterwarme Winterfair

De Winterfair speelt zich dit jaar af op een parcours dat zich uitstrekt langs Handelskade, Dwarsstraat, Kerkstraat, Stationsweg en Mastenmakersstraat tot en met ‘t Botterhuus en de turfeilandjes. Op dit parcours presenteren winkeliers, verenigingen, goede doelen en verschillende organisaties zich met een groot aanbod in artikelen en activiteiten. En als alles volgens plan verloopt wordt deze dag op de turfeilandjes een nieuwe informatieve wandelroute in gebruik genomen.

Het sfeervolle winterevenement wordt absoluut gekenmerkt door een grote variatie in muzikale optredens. Zo is de Midwinterhoornbloasgroep Kop van Overiessel van de partij, treedt dameskoor la Muze op meerdere locaties op en laat Popkoor Noisz van zich horen in de hervormde kerk. Inde gereformeerde kerk vrijgemaakt vinden miniconcerten plaats van de Singers of the Light en van leerlingen van Muziekcentrum Zwartewaterland. Ook bijzonder zijn de optredens van de meidengroep Cadans. Zij zorgen met hun trekharmonica’s voor een geheel eigen kerstsfeertje.

Wie creatief bezig wil zijn, kan onder leiding van Janneke Potuyt tijdens een creatieve vaartocht een leuke kerstcreatie maken. Er zijn zelfs twee tochten, de eerste start om 13.00 uur voor kinderen. De volwassenen kunnen om 15.30 uur aanmonsteren.

In Sluuspoort zijnde hele dag veel activiteiten. Kinderen kunnen naar hartelust tekenen, de Bibliotheek verzorgt activiteiten met een 3D printer en verhalenvertelster Gerda Klokke zit een groot deel van de middag op de praatstoel voor jong en oud.

’t Botterhuus heeft wat de betreft de winterfair een naam hoog te houden. De Stichting Zwartsluizer Botter ZS13 pakt flink uit met onder meer muziek van doedelzakspeler Joeb Koppenrade, zang van het Vollenhoofs Visserskoor en de mooiste sprookjes voor de kinderen verteld door Janne IJmker.

Artikel aangepast op Donderdag 7 december 2017.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?