Gepensioneerde babyboomers overspoelen de vrijwilligersmarkt...

Gepensioneerde babyboomers overspoelen de vrijwilligersmarkt...
... NIET. Het zou mooi zijn als dat wel zo zou zijn. De Historische Vereniging Zwartsluis is op zoek naar mensen (verenigingsleden) voor het bestuur. Maar het is moeilijk. Over het algemeen wordt er terughoudend of afwijzend gereageerd over het toetreden tot het bestuur; men wil zich veelal niet vastleggen voor een aantal jaren.

De Historische Vereniging Zwartsluis heeft daarom besloten om meer met werkgroepen te gaan werken, die uiteraard contact hebben met het bestuur. Daarmee is de tijdsindeling voor de vrijwilliger veel flexibeler. Veel verenigingen werken al op deze manier, met positieve resultaten. Er is ruimte bij de Historische Vereniging Zwartsluis voor mensen die hun vrije tijd, na pensionering, zinvol willen invullen. Ook is er ruimte voor eigen initiatief.
We denken dat we aan het goede adres zijn met de Facebookgroep Zwartsluis in oude Foto’s. Daar zit veel potentieel, temeer omdat er veel interesse voor historische, oude foto’s is.
Je hoeft natuurlijk geen lid te zijn van de historische vereniging om je aan te sluiten bij een van de werkgroepen.

De nieuwe en/of bestaande werkgroepen, waar we mensen voor zoeken zijn momenteel:

- Werkgroep Sluziger Kroniek, - Werkgroep Scheepvaart. - Werkgroep Exposities. - Werkgroep Genealogie - Werkgroep Foto-, film- en documentenarchief. - Werkgroep Website. Onderhouden, actualiseren.
- Werkgroep HCO.
- Werkgroep inventariseren/indexeren begraafplaatsen in Zwartsluis.

Wij richten ons op gepensioneerden. Maar ook jongeren die - bijvoorbeeld voor hun opleiding - wat zien in het inrichten van exposities, kunnen natuurlijk reageren. Misschien kun je bij de Historische Vereniging Zwartsluis wel een leuk studieproject doen.

Interesse? Voor informatie kun je terecht bij Martin Schuite (038 3866228) en Thijs Oosterhof (038 3868244). Of mail ons: info@historiezwartsluis.nl. Je bent van harte welkom.

Bestuur Historische Vereniging ZwartsluisArtikel aangepast op Vrijdag 14 juli 2017.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?