Museum Schoonewelle zoekt amateurkunstenaars

Museum Schoonewelle zoekt amateurkunstenaars

Nieuw in het expositieprogramma van Museum Schoonewelle van dit jaar is een groepstentoonstelling voor amateurkunstenaars uit Zwartsluis en omgeving. Museum Schoonewelle nodigt u van harte uit om mee te doen. Bent u een actief schilder, tekenaar of fotograaf, maakt u beelden, bent u bezig met moderne media, literatuur of poëzie of met andere kunstvormen, meld u zich dan aan. Ook theater- en muziekuitvoeringen passen in het programma.

Het thema voor 2017 is “Water”. Dit thema is heel breed. Het kan van een druppel water uitgroeien tot een enorme oceaan. De expositie loopt van 11 november tot en met 9 december 2017 en sluit aan bij de Kunstweek 2017 en wordt gehouden op de expositiezaal 2e verdieping Tagrijn, Handelskade 25, Zwartsluis.

Deelnemers mogen minimaal twee werken inleveren. Misschien wordt het meer, maar dat is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Wilt u als amateurkunstenaar deelnemen aan deze tentoonstelling, vraag dan het inschrijfformulier aan. Het ingevulde formulier en de digitale foto’s van uw werk kunt u vervolgens mailen aan schoonewelle@schoonewelle.nl. Uit de aangeboden werken wordt een selectie gemaakt door een selectiecommissie. Op het inschrijfformulier vindt u de overige voorwaarden. De geëxposeerde werken mogen ook verkocht worden.

Als er voldoende animo is vanuit de amateurkunstenaars willen we ieder jaar de amateurkunstenaars de mogelijkheid bieden om te exposeren. Dit is een mooie gelegenheid hun werk te laten zien aan een groter publiek. In overleg met de kunstenaars kiezen we ieder jaar een nieuw thema.

Tijdens deze tentoonstelling worden met kunstenaars uit de regio workshops en trainingen georganiseerd. Met de tips van de kunstenaars kunt u als amateurkunstenaar uw voordeel doen.

Ook zin om mee te doen? Geef u op via schoonewelle@schoonewelle.nl. Meer informatie: www.sluuspoort.nl.

Artikel aangepast op Dinsdag 20 juni 2017.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?