Laatste week 'Kikkers enzo'

De tentoonstelling ‘Kikkers enzo’ in Museum Schoonewelle is de laatste week ingegaan. De tentoonstelling is nog tot en met zaterdag 24 juni te bekijken.

Veel mensen bezochten tot nu toe de expositie met de bekende kikkers van Jasper Oostland uit Groningen. Museum Schoonewelle kijkt terug op een goed bezochte expositie met veel positieve reacties. Ook voor de kindertekenmiddag die naar aanleiding van de expositie georganiseerd werd, was veel belangstelling.

Bent u nog niet geweest? Museum Schoonewelle is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus het kan nog. Kom deze week nog kijken naar grote, kleurrijke doeken met de bekende en bijna beroemde kikkers van Jasper Oostland.Ook de mooie kaarten zijn deze week nog verkrijgbaar in de museumwinkel.

Museum Schoonewelle Zwartsluis. Meer informatie: www.sluuspoort.nl.

Artikel aangepast op Dinsdag 20 juni 2017.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?