Balievrijwilligers gezocht voor Sluuspoort en Bibliotheek Zwartsluis

Balievrijwilligers gezocht voor Sluuspoort en Bibliotheek Zwartsluis

Sluuspoort en Bibliotheek Zwartsluis zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden gasten te ontvangen. Museum Schoonewelle, Tourist Info Zwartsluis, Historische Vereniging Zwartsluis en de bibliotheek zijn gevestigd in Sluuspoort en uitbreiding van het aantal baliemedewerkers is zeer gewenst.

Vindt u het leuk om informatie te geven aan de bezoekers, hen wegwijs te maken in Museum Schoonewelle of in Zwartsluis of omgeving of wilt u helpen bij het innemen en uitlenen van de boeken, dan bent u van harte welkom. Een combinatie van de verschillende onderdelen is natuurlijk ook mogelijk. Vanuit Sluuspoort en/of de bibliotheek krijgt u een interne opleiding.

Lijkt het u leuk, neem dan contact op met beheerder Eefje Bols via de mail info@sluuspoort.nl of 038-3866555.

Artikel aangepast op Maandag 19 juni 2017.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?