Sluuspoort blij met kans van Oranjefonds

Sluuspoort blij met kans van Oranjefonds

ZWARTSLUIS – Opnieuw stropen ze de mouwen op en gaan op pad voor ‘hun’ Sluuspoort. Veel van de meer dan 100 vrijwilligers van Sluuspoort waren afgelopen week op pad voor de collecte van het Oranjefonds. Ze hopen huis aan huis op een welkom dat gelijke tred houdt met het weer, een warm welkom dus.

“Het mooie van de Oranjefonds collecte is dat we zelf de helft van de opbrengst mogen houden”, vertelt Sluuspoort beheerder Eefje Bols. “De andere helft gaat naar andere culturele projecten in Overijssel. Kortom, de opbrengst blijft altijd dicht bij huis.”

Sluuspoort dankt alle gulle gevers in Zwartsluis voor hun bijdrage aan de collecte. Heeft u de collectant gemist, op de balie staat deze week nog een collecte bus waar uw bijdrage van harte welkom is.

Artikel aangepast op Vrijdag 2 juni 2017.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?