Allerlaatste week expositie NATUURDOZEN VERTELLEN EEN VERHAAL

Maffe vogels, rare snoeshaan, dansende dennennaalden, schoonheden en kwetsbare pareltjes op fluwelen kussentjes. Ze springen uit hun doosje of zijn er juist goed beschermd. Dit is allemaal te zien in de bijzondere expositie van Frits Driesen en Han Ferwerda. Frits Driesen (arrangeur uit Ommen) en Han Ferwerda (beelden kunstenaar uit Hasselt) waren beide leraar aan de Groene Welle in Zwolle en hebben deze expositie gemaakt. De objecten zijn stuk voor stuk stillevens, groot en klein, en “verpakt” in dozen. Bijzonder en verrassend.

De expositie loopt nog t/m zaterdag 11 maart a.s. U bent van harte welkom. Museum SChoonewelle, in Zwartsluis is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie www.schoonewelle.nl

Artikel aangepast op Dinsdag 7 maart 2017.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?