Veel nieuwe ontwikkelingen bij Museum Schoonewelle

Museum Schoonewelle in Zwartsluis is al weken bezig met een flinke verbouwing. De bestaande exposities zijn afgebroken en er worden mooie nieuwe exposities ontwikkeld met activiteiten voor kinderen en volwassenen. Alle dieren krijgen een andere plaats. De werkzaamheden worden in eigen beheer gedaan door tal van vrijwillige medewerkers. Om de expositie idee├źn verder uit te kunnen voeren, zijn we op zoek naar een PLC programmeur. Wie kan ons helpen. Adviserend of uitvoerend. Meer informatie bij Eefje Bols, beheerder, 038-3866555 of schoonewelle@schoonewelle.nl

Artikel aangepast op Dinsdag 7 maart 2017.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?