Wie wordt 'Bleistarte van het jaar'?

In 2017 barst ook de strijd om de titel ‘Bleistarte van het jaar’ weer los.

Wordt de winnaar van vorig jaar verslagen ?

Wat weet u van Zwartsluis? Weet u meer dan de winnaar van vorig jaar. Evenals in 2016 wordt ook er ook in 2017 gestreden om de titel ‘Bleistarte van het jaar’

De eretitel ‘Bleistarte van het jaar’ werd bedacht door Anja Bos en het was Freddy Weijs die er in het voorjaar van 2016 als eerste beslag op legde. Vanzelfsprekend gaat hij zijn titel verdedigen. De vraag is nu dus: Wie weet het beter dan Freddy Weijs?

Opnieuw zorgen de ‘historische bestuursleden’ voor een boeiende reeks van (foto)vragen. De kennisquiz is in alle opzichten de moeite waard: natuurlijk is het leuk om strijd te leveren, maar misschien is het nog wel leuker om op deze unieke manier meer te weten te komen over de geschiedenis van Zwartsluis, dat ooit op de kaart kwam als Fortresse Swartesluijs. Maar het gaat niet alleen over “oud” Zwartsluis. Er zijn ook meerdere vragen over “nieuw” Zwartsluis. En overigens, aanwezig zijn en niet deelnemen is ook een optie. Maar het leukst is het natuurlijk om de uitdaging aan te gaan en op jacht te gaan naar de hoofdprijs.

Met de titel ‘Bleistarte van het Jaar’ wordt een waardige invulling gegeven aan de bijnaam van de inwoners van Zwartsluis. Een bijnaam die daarmee de plek krijgt die ze verdient. Vanzelfsprekend is aan de titel, naast eeuwige roem, ook een mooie prijs verbonden.

De tweede avond is op dinsdag 4 april 2017. De avonden worden gehouden bij Sluuspoort, aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Entree €5,- ( incl. koffie/thee bij ontvangst ), leden van het SAKZ betalen € 3,50.

Artikel aangepast op Dinsdag 7 maart 2017.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?