DOOSJES EN KISJES

DOOSJES en KISJES van harte welkom bij Museum Schoonewelle

DOZEN en DOOSJES, wie heeft ze niet. Ze zijn er in alle soorten in maten. Er wordt flink in verpakt. En eenmaal in huis, krijgen die dozen weer een nieuwe functie. We bewaren er van alles in. Naast al de DOOSJES in Zwartsluis, zijn er nu ook bijzondere DOZEN en DOOSJES in Museum Schoonewelle. Op de 2e verdieping van de Tagrijn vindt u een fascinerende tentoonstelling met creatieve en kunst DOZEN en natuur en herinnerings DOOSJES. DOZEN en DOOSJES met een speciale inhoud. De kartonnen doos en de natuur zijn de kern van het kunstproject van arrangeur Frits Driesen uit Ommen en beeldend kunstenaar Han Ferwerda uit Hasselt. De dozen zijn stuk voor stuk stillevens, groot en klein, met speciale aandacht voor de natuur, verschillende thema’s, realistische en surrealistische beelden

Speciaal voor de DOOSJES en KISJES uit Zwartsluis en omgeving is de expositie van zaterdag 28 januari t/m zaterdag 4 februari gratis toegankelijk. Spreek af met uw familie en maak er een gezellige DOOSJES of KISJES bijeenkomst. Iedereen die geen DOOSJES of KISJES is, is natuurlijk ook van harte welkom. Museum Schoonewelle, in Zwartsluis is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie www.schoonewelle.nl

Artikel aangepast op Maandag 23 januari 2017.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?