De "langste sjaal" gaat naar Oekraïne

Het is al weer twee winters geleden dat de dames van het Handwerkcafé en de Schans de laatste sjaal van Zwartewaterland gebreid hebben. Deze enorme sjaal is door de dames van het Handwerkcafé getransformeerd naar dekens, er zijn 4 grote en 2 kleine dekens van gemaakt. De dekens zijn dinsdag overhandigd aan Femmy ten Napel van Stichting Dorotty Oekraïne.

Ondertussen haken de dames van het Handwerkcafé iedere dinsdagochtend verder aan de granny’s voor de grote deken en natuurlijk worden er truien, sjaals, poncho’s en andere mooie dingen gemaakt. Zin om mee te doen? U bent welkom bij Sluuspoort in Zwartsluis op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.

Artikel aangepast op Maandag 24 oktober 2016.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?