Kom te weten wat 'fortop' allemaal doet!

fortop in Zwartsluis is specialist op het gebied van automation & energy control. Vanaf de start van dit bedrijf (in 2000) wordt dit bedrijf gerund door de Sluzigers Harmen en Elisabeth Sikkema-van Dijk, samen met hun zakenpartner Ton Kanters.

Met zijn drieën zijn zij het bedrijf gestart in Nijkerk (2000). Na diverse verhuizingen (o.a. Zeewolde en Meppel) is deze internationale opererende importeur gevestigd aan de Grote Kranerweerd. Ongetwijfeld is het karakteristieke pand bekend door de gegolfde sheddaken. Het team fortop bestaat nu uit ongeveer 50 mensen veelal uit de directe omgeving van Zwartsluis.

Maar wat doet dit bedrijf? fortop is specialist op het gebied van industriële automatisering en energycontrol. Denk daarbij aan camera’s, sensoren, verbindingstechnieken en machineveiligheid, maar ook aan besturingstechniek. Energy control gaat over het meten, monitoren en verbeteren van elektrische energie. Fortop vertegenwoordigt een aantal top merken/fabrikanten en daarnaast ontwikkelt het ook eigen producten waarvan het eigen softwarepakket DCEM, met als doel beter en sneller inzicht te krijgen in de gemeten energiekwaliteit. Problemen in het elektriciteitsnetwerk kunnen door fortop worden gemeten, opgelost en gemonitord.

fortop werkt voor o.a. de grootste machinebouwers, elektrotechnisch installatiebureaus, ziekenhuizen, datacenters en vliegvelden over de hele wereld, maar ook bij de kleinere bedrijven op de hoek. De mooiste Nederlandse bedrijven zitten dus niet alleen in de Randstad, maar zeker ook hier. fortop krijgt de mooiste, internationale klanten over de vloer en heeft verkoopkantoren in Zwartsluis, Uden, Verenigd Koninkrijk (Malvern) en België (Brussel).

De ambitieuze ondernemers Harmen en Elisabeth willen graag vertellen over de mooie fortop reis, met anekdotes, voorbeelden van successen en ervaringen.

Je bent welkom op dinsdag 9 mei. Aanvang 19:30 uur, Sluuspoort is open vanaf 19:00 uur. De entree bedraagt tien euro, incl. koffie/thee.

Artikel aangepast op Vrijdag 7 april 2023.

iconHerleef de geschiedenis

De geschiedenis van ons pittoreske dorp brengt ons terug naar eind 14de eeuw. Toen was in een rechterlijk stuk sprake van een stuk land, gelegen bij “der Swarten Sluys”.

Hoe Zwartsluis zich in ruim zes eeuwen van enkel een strategische locatie tot begeerd watersportdorp ontpopte? Dat smeuïge verhaal laten we graag over aan onze enthousiaste mensen van Historische vereniging.

Ervaar het

iconOver Zwartsluis

Nostalgie aan het Zwartewater. Sinds jaar en dag is Zwartsluis onlosmakelijk verbonden met het water. We staan niet voor niets bekend om onze schitterende jacht- & scheepswerven en de omliggende natuurparken.

Maar dat is lang niet alles, Zwartsluis biedt meer. Wat te denken van een rustieke woonomgeving, een historische dorpskern, gezellige horeca en actieve sportverenigingen. Voor ieder wat wils!

Wat wil jij doen?